Vyöhyketerapia

Vyöhyketerapiaa on hoitomuotona käytetty tuhansia vuosia eri kulttuureissa; Egyptissä, Kiinassa, Intiassa, Amerikan Intiaanit ovat myös hyödyntäneet vyöhyketerapiaa.

Suomessa ja muissa pohjoismaissa refleksologian isänä pidetään Karl-Axel Lindiä, joka on 1970-luvusta lähtien kouluttanut refleksologeja ja muokannut hoitoa edelleen.

Vyöhyketerapian tarkoituksena on aktivoida kehon omia parantavia voimia. Sen avulla voidaan lievittää ja poistaa kehossa olevia jännitystiloja ja tukoksia, jotka voivat aiheuttaa toiminta-häiriöitä kehossa.

Hoidossa käytetään hyväksi keholla sijaitsevia vyöhykkeitä. Käytetyin vyöhykejärjestelmä on jalkaterän järjestelmä, keholta löytyy myös monia vastaavia heijastejärjestelmiä, esim. kädestä ja korvasta.

Hoidossa stimuloidaan eri vyöhykkeiden kautta kehon osia, jonka vaikutuksesta paranemisprosessi käynnistyy. Hoidon vaikutuksia voi olla esim. verenkierron, aineenvaihdunnan vahvistuminen. Vyöhyketerapia mahdollistaa sairaan kehonosan käsittelyn, ilman että kyseiseen kehon osaan tarvitsee koskea.

Vyöhyketerapiasta eli refleksologiasta voi saada apua seuraaviin ongelmiin:

  • Jännitys, stressi, unettomuus
  • Päänsärky, migreeni
  • Vatsavaivat, suolisto-ongelmat
  • Kihti, reuma, erilaiset nivel-ja lihaskivut, kasvukivut, niska-ja hartiaseudun vaivat, selkävaivat, rasitusvammat jne.
  • Kuukautiskivut ja -häiriöt, kilpirauhasen toimintahäiriöt, hormonihäiriöt, joissain tapauksissa myöskin lapsettomuusongelmat

Vyöhyketerapia on monipuolinen hoitomuoto, joka sopii kaikenikäisille.

Ammattitaitoisen terapeutin antama hoito on turvallista.

Pitää tietenkin muistaa, että jokainen ihminen on yksilö, joten hoitojen vaikutuksetkin voivat olla eri asteisia, mutta koskaan hoito ei ole turhaa, vaan se on myös erittäin rentouttavaa.

Vyöhyketerapia opiskelut aloitin Medika Novassa v. 2006 ja olen kouluttautunut jalkavyöhyketerapeutiksi. Koliikkivauvan refleksologinen hoitokurssi v. 2007.

Lisää vyöhyketerapiasta voit lukea täältä: http://ruusukristalli.blogspot.com/2020/01/tiesitko-taman-vyohyketerapiasta.html